17 Најдобри Вежби За Рамен Стомак (Најбрзо До Целта)

Сите посакуваме да имаме рамен стомак нели? Класичните вежби како стомачните што сите ги знаме се прилично здодевни и најчесто предизвикуваат болки во грбот. Затоа и решивме да направиме интересни гифови со едни од најдобрите стомачни вежби за како најбрзо да дојдете до рамен стомак.

1. Plank (Штица)

Regular Plank

2. Side Plank (Странична Штица)

Side Plank

3. Walking Plank (Одечка Штица)

Walking Plank

4. Reverse Crunches (Обратни Стомачни)

Reverse Crunches

5. Leg lift (Кревање нога)

Single Leg Lift

6. Single Leg V-up ( Кревање нога и раце во В форма)

 Single Leg Crunch V-up

 

7. Core stability exercise: Marching (Марширање)

Marching

8. Two-leg floor bridge (Мост со две нозе)

Two leg floor bridge

9. Russian Twist (Руско Вртење)

russian twists

10. Push Up Burpee (Склек Скок)

11. Mountain climber (Планински алпинист)

12. Side Hip Drops (Страничен Хип Дроп)

Side-Hip-Drops

13. Towel Crunches (Лизгачки Пешкир)

Towel Crunches

14. Front Squats (Предни Чучњеви)

Front Squats

15. Captain’s Chair (Столицата на Капетанот)

Captain Chair

16. Knee To Chest Lift Chair (Седечко Колено Гради)

Knee Chest

17. Spider Plank (Пајак Штица)

Spider Plank
Финални Зборови

Ајде пробајте па кажете ни која вежба највеќе ви се допадна а која ви беше најтешка. Исто така не заборавајте, за рамен стомак правилната исхрана исто така игра огромна улога. Не заборавајте да внесете протеини и јагленохидрати во секој оброк. Доколку пак сте на диете погледнете ги нашите препораки за слабеење.

In Category: Останато

Даниела Алексова

Љубител на здравата исхрана, науката, книгата и кафето. Слободното време најчесто го поминува со своето куче Рекс.

Show 0 Comments
No comments yet. Be the first.

Leave a Comment


Warning: Missing argument 2 for Jetpack_Subscriptions::comment_subscribe_init() in /home/trendiko/public_html_kafemuabet.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/subscriptions.php on line 700