Viewing: Психологија

21 Начин Како Да Го Освоите Машкото Срце (и Да Бидете Магнет)

Секој маж е различен, го привлекуваат различни девојки, го импресионираат одредени работи, некои се послаби на убавите девојки, некои на забавните, а други пак не се многу пребирливи. Карактеристики кои што најмногу импресионираат покрај убавината и прави некои девојки да се издвојуваат од другите се позитивност, харизма и уникатност. Буквално овие девојки се магнети. Освен […] Read More

27 Причини Зошто Мажите Изневеруваат (Според Науката)

Според професорот Kat Hertlein, терапевт и брачен советник, околу 40% од мажите бараат сексуално задоволство надвор од својата врска. Иако сите претпоставуваат дека главната причина е поради убавината, за изненадување 88% изјавиле дека нивната љубовница не била поатрактивна од нивната жена или девојка. Околу 40% ја запознале својата љубовница на работа. Дури во ⅓ од […] Read More

Како Да Се Надмине и Победи Стравот (и Фобијата)

Што е Стравот? Стравот е моментална и привремена, краткотрајна емотивна реакција на човекот. Сигурно ви случило додека со слушалки сурфате на интернет, некој од домашните влегува ненадејно во соба, а вие ќе се тргнете исплашено затоа што сте сконцентрирани на некоја содржина. Нормално е од одредени ситуации да ве фаќа нервоза, непријатност или едноставно да […] Read More

Во Која Просторија НЕ Би Влегле? (Психолошки Тест)

Изберете една просторија (во која не би влегле) од сликата доле и дознајте каква е вашата скриена личност.   “Страшната пештера во која што се плашите да влезете во себе крие богатство кое што го барате.“ Овие се зборовите на Џозеф Кемпбел, американски историчар и писател кој што има спроведено повеќе психолошки студии за човековата […] Read More

14 Начини Како Да Ја Надминете Депресијата (Природен Лек)

Секој од нас вели дека емоциите доаѓаат од срцето, науката пак има друго објаснување, емоциите доаѓаат од мозокот. Кога зборуваме за депресијата поточно, се работи за деловите од мозокот кои го регулираат нашето расположение. Секојдневно се прават нови истражувања за тоа како функционира мозокот, поврзаноста на нервите, и како тие комплексни нервни мрежи комуницираат и […] Read More

42 Начини Како Да Се Ослободите Од Стресот (Засекогаш)

Стресот ни ја одзема целата енергија и среќа, влијае на сите наши одлуки и прави да се чувствуваме беспомошни, фрустрирани и тензични. Многу често знае и да предизвика сериозно нарушување на нашето физичко и ментално здравје. Кога стресот ќе превземе контрола над вашите емоции, време е да се возврати ударот. Направивме листа од 42 начини […] Read More

Како Да Ја Победите Анксиозноста (Причини Симптоми и Третман)

Внимание: Информациите долу се само од информативен карактер, и немаат намера да заменат професионално мислење. Авторот на овој текст не превзема никаква одговорност за последиците. Советувајте се со вашиот психолог.  Направивме детално маратонско истражување на оваа тема и во оваа статија ке дознаете што претставува анксиозноста, како настанува и кои се причините, кои се симптомите […] Read More