Политика за Приватност

Политика за приватност за Кафе Муабет

Сите ваши собрани лични податоци ќе бидат искористени за да ви помогнеме да ја направите вашата посета на нашата страница сигурна.

Гаранцијата за доверливост на личните податоци на корисниците на нашата страница е важна за Кафе Муабет.

Сите лични податоци за членовите, претплатници, клиенти или посетители кои го користат Кафе Муабет ќе бидат третирани во согласност со Законот за заштита на лични податоци на личните 26 1998 октомври (Закон бр 67 / 98). Како и во согласност со Законот за заштита на личните податоци (“ Службен весник на Република Македонија” бр.7/05 и 103/08).

Прибраните лични информации може да го содржат вашето име, адреса за е-пошта, телефонски број и / или број на мобилен телефон, адреса, датум на раѓање и / или друго.

Користењето на Кафе Муабет го прифаќа вашето прифаќање на овој Договор за приватност. Тимот на Кафе Муабет го задржува правото да го промени овој договор без претходна најава. Затоа препорачуваме редовно да ја прегледувате нашата политика за приватност, така што секогаш ќе бидете во тек со промените.

Информациите содржани на веб-сајтот kafemuabet.com (“Веб Страницата/Услугите”) се само за општи информации.

Кафе Муабет не презема одговорност за грешки или пропусти во содржината на Услугата.

Кафе Муабет во никој случај не смее да биде одговорен за какви било посебни, директни, индиректни, последователни или случајни штети или какви било штети, без разлика дали во постапка на договор, небрежност или друг дефект што произлегува од или во врска со употребата на нашата веб страницата/услугите или содржината на услугите. Кафе Муабет го задржува правото да додава, брише или модифицира содржината на Услугата во секое време без претходна најава.

Кафе Муабет не гарантира дека веб-страницата е без вируси или други штетни компоненти.

Продавачите на трети лица, вклучувајќи го и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на претходни посети на корисникот на вашата веб-страница или на други веб-страници.

Користењето на колачиња за рекламирање на Google им овозможува на партнерите да им служат реклами на нашите корисници врз основа на нивната посета на нашиот веб-сајт и / или други сајтови на Интернет.

Корисниците може да се откажат од персонализирано рекламирање со посета на Подесувања на реклами.

Рекламите

Како и други веб-сајтови, ние ги собираме и користење на податоците содржани во рекламите. Информациите во реклами вклучуваат Вашата IP (Интернет Протокол) адреса, вашиот ISP (Интернет сервис провајдер, како што Telekabel, Telekom, или други), пребарувачот се користи за да ја посетите нашата страница (како што се Google Chrome, Microsoft Edge или Firefox), за време на вашата посета и кои страници сте ги посетиле во текот на нашиот сајт.

Cookie DoubleClick стрела

Google како продавач на трети лица користи колачиња за прикажување реклами на нашата веб-страница;

Со колачето DART, Google може да прикажува реклами врз основа на посети на читателот направени на други веб-страници на Интернет;

Корисниците можат да го оневозможат колачот “Дарт” со посета приватност на мрежа со содржина и реклами на Google.

Колачиња од Google за рекламирање (Google AdSense)


Google користи колачиња за да им помогне на рекламите што ги прикажува на веб-сајтовите на нејзините партнери, како што се веб-страниците кои прикажуваат реклами на Google или учество во рекламните мрежи (сертифицираните) на Google. Кога корисниците ја посетуваат веб-страницата на Google партнерот, колачето може да се појави на прелистувачот на тој краен корисник.

Колачиња и веб-сигнали (Политика за колачиња)

Оваа страница користи колачиња – мали текстуални датотеки што се поставени на вашата машина за да му помогнат на веб-сајтот да обезбеди подобро корисничко искуство. Во принцип, колачињата се користат за зачувување на корисничките параметри, складирање на информации за работи како колички за купување и обезбедување анонимизирани податоци за следење на апликации од трета страна, како што се Google Analytics. Како правило, колачињата ќе го подобрат вашето искуство во прелистувањето. Сепак, може да претпочитате да ги оневозможите колачињата на оваа страница и на други. Најефективен начин да го направите ова е да ги оневозможите колачињата во вашиот прелистувач. Ви препорачуваме да се консултирате со делот за помош на вашиот интернет пребарувач или да погледнете на веб-страницата “За колачиња” која нуди насоки за сите модерни прелистувачи

Ние користиме колачиња за складирање информации, како што се вашите лични преференции кога ја посетувате нашата веб-страница. Ова може да вклучува едноставен скокачки прозорец или врска до различните услуги што ги нудиме, како форуми.

Ние исто така користиме трети лица реклами на нашиот веб-сајт за поддршка на трошоците за одржување. Некои од овие рекламни може да ја користат технологијата како што се колачиња кога тие се рекламирате на нашиот сајт, која исто така ќе испрати овие рекламни (како Google преку Google AdSense), исто така, ја добиете вашата лични информации, како што е IP адреса, вашиот ISP, прелистувачот, итн Ова е генерално се користи за geotargeting. Или покажува некои реклами врз основа на типот на корисникот (како што се покажува готвење реклами на корисник кој посети готвење сајтови редовно, на пр. ).

Имате моќ да ги исклучите вашите колачиња, во опциите на вашиот интернет пребарувач или со правење промени во алатките на програмите Антивирусна програма, како што се Norton Internet Security. Сепак, ова може да го промени начинот на кој комуницирате со нашата веб-страница или со други веб-страници. Ова може или не може да влијае на вашата способност да се најавите на програми, веб-страници или форуми од нашите и други мрежи.

Полика на приватност за Google Analytics

Нашата веб-страница користи “Google Analytics” за да собере информации за користењето на нашата страница. Google Analytics собира информации како честопати корисниците ја посетуваат нашата страница, кои страници ги посетуваат кога тоа го прават, и кои други сајтови ги користеле пред да дојдат на нашиот сајт. Ние ги користиме информациите што ги добиваме од Google анализи за да го подобриме нашиот сајт. Google Analytics ја собира само IP адресата доделена на датумот кога ја посетувате нашата веб-страница, наместо вашето име или други информации за идентификување. Ние не ги комбинираме информациите собрани преку употреба на Google Analytics со лични информации. Иако Google Analytics зафаќа трајно колаче на вашиот веб прелистувач за да ве идентификува како единствен корисник следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-страница, колачето не може да се користи од никој освен од Google. Способноста на Google да ги користи и споделува информациите што ги собира Google Analytics за вашите посети на нашата страница е ограничена со Условите за користење на Google Analytics. http://www.google.com/analytics/terms/us.html Можете да спречите Google Analytics да ве препознае за повратните посети на оваа страница со оневозможување на колачиња во вашиот прелистувач. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Линкови до веб-страници на трети страни

Безбедниот избор има линкови до други сајтови за кои веруваме дека може да содржат корисни информации / алатки за нашите посетители. Нашата политика за приватност не се применува на веб-страници на трети лица, па ако ја посетите друга веб-страница од нашата веб-страница, треба да ја прочитате политиката за приватност на истата.

Ние не сме одговорни за политиката за приватност или содржината присутни на истите сајтови.